Alan Shearer

Alan Shearer är en stor profil i Newcastle United. Han har gjort mängder med mål och totalt sett varit en enorm tillgång för den nordengelska klubben. Shearer har lyckats slå många olika målrekord i Premier League, detta trots att Shearer varit mycket skadedrabbad. Det är intressant att tänka på vad han hade kunnat åstadkomma om han fått vara helt skadefri. Det kommer man visserligen aldrig få reda på. Men trots sina skador har han alltså gjort ett ordentligt avtryck, inte bara för Newcastle som klubb utan för brittisk fotboll i stort, något som gett honom kultstatus på de brittiska öarna.

Newcastle trogen i 10 år

Alan Shearer kom till Newcastle United 1996. Han skulle komma att stanna i klubben ända fram till 2006. Antalet mål han lyckades göra för The Toon är stort. Under de här åren gjorde han nämligen 206 mål på 405 matcher. Med tanke på att Newcastle inte varit ett riktigt topplag är det ett facit som skulle göra de flesta anfallarna avundsjuka. Som resultat av sin målskörd har Alan Shearer fått en oerhört stor respekt i det fotbollstokiga Newcastle.

Hans liv

Shearer föddes i Gosworth 1970. Hans fotbollskarriär började på allvar i Southhampton 1988 där han stannade till 1992 och lyckades göra 23 mål på 118 spelade matcher. Därefter gick Shearer till Blackburn Rovers där han hade ett extremt högt målsnitt då han lyckades göra 112 mål på bara 138 matcher. Han stannade i Blackburn fram till 1996 då han gick till Newcastle United, den klubb han sedan skulle komma att bli så förknippad med. Newcastle köpte Shearer från Blackburn för 15 miljoner pund, en summa som vid den tiden gjorde Shearer till världens dyraste spelare. Han blev Newcastle United trogen fram till 2006. Han gjorde sedan en retur till klubben då han 2009 blev tränare för klubben.